Gordijnen

Dik Interieur is de specialist op het gebied van gordijnen.

Overgordijnen, in betweens, vouwgordijnen, vitrages en paneelgordijnen zijn bij ons leverbaar.

Voor het mooiste eindresultaat hebben wij een uitgebreid scala aan rail en roedes.

– overgordijnen
De keuze is enorm zowel in kleur als kwaliteit. Gordijnen kunnen op allerlei manieren geconfectionneerd worden. Wilt u ze netjes in de plooi hebben hangen, of moet het allemaal een beetje nonchalanter zijn? Er zijn diverse varianten mogelijk. Elk gordijn wordt precies op maat en naar uw wens gemaakt. Er zijn verschillende manieren om gordijnen te plooien. De stof en het type plooi bepaalt hoe een gordijn valt. Gordijnen voorkomen dat iemand van buiten naar binnen kijkt, vermijden dat er te veel licht naar binnen schijnt, verbeteren de akoestiek van de ruimte en isoleren de kamer.

in betweens
Deze zijn meestal open genoeg om naar buiten te kijken maar naar binnen kijken kan bij de meeste stoffen niet. In in betweens zit onderling nog veel verschil in doorzichtigheid. Inbetween betekend “er tussen in” , hiermee word bedoeld dat de dikte van de stof tussen vitrage en overgordijnen in zit. In between gordijnen zijn luchtiger dan overgordijnen en dikker dan vitrages. Met dit type gordijnen houdt u licht in uw kamer en tegelijkertijd hebt u het voordeel van privacy. De in betweens kunnen vaak behalve als los gordijn ook als vouwgordijnen geleverd worden. De keuze in stoffen, kleuren en motieven is enorm. Ook is er een diversiteit aan verschillende kwaliteiten.

vouwgordijnen
Vouwgordijnen zijn er in ontzettend veel verschillende modellen. Baleinen die in een tunnel van stof worden verwerkt, geven uw vouwgordijnen een moderne strakkere aanblik. Ook zijn er Top Down/Bottom Up varianten, waarbij het mogelijk is de onderzijde en bovenzijde onafhankelijk van elkaar te kunnen bedienen. De mate van licht en de inkijk valt hiermee perfect in te stellen. Voor een nog luxere en vollere uitstraling is het mogelijk de vouwgordijnen te voeren. Verder zijn er nog diverse opties beschikbaar om van de vouwgordijnen uw eigentijds product te maken. De bediening is met een koord of een ketting.

– vitrages
Vitrage is de meest transparante gordijnsoort. Het kan het zonlicht filteren maar kan inkijk niet voorkomen en heeft geen isolerende of verduisterende functie. Van oudsher worden gordijnen en vitrage gecombineerd. Vitrage hangt dichtbij de ramen en de gordijnen hangen daar op hun beurt weer voor.  Vitragestof wordt kamerhoog geleverd, zodat de vitrage naadloos voor de ramen komen te hangen. Naast de klassieke uitvoeringen zijn er tegenwoordig ook moderne uitvoeringen en hippe kleuren en designs leverbaar. Ook is er een brede keuze in de wijze waarop ze gemaakt kunnen worden.

 – paneelgordijnen
Met paneelgordijnen kunt u uw interieur snel en eenvoudig veranderen. Mooi strak voor het raam maar ook als scheidingswand, schuifdeur en wanddecoratie. Met behulp van de ruime keuze uit paneelstoffen en de vele schuifpaneel mogelijkheden leent dit type gordijn zich ook uitstekend voor grote raampartijen b.v. als raamdecoratie en zonwering. Paneelgordijnen zijn een wat strakker en hedendaags alternatief op traditionele gordijnen. Ze geven elke ruimte een modern design. Omdat paneelgordijnen in verschillende kleuren, dessins en materialen verkrijgbaar zijn, kunt u eindeloos combineren. Verticale banen stof kunt u achter elkaar in de rails schuiven.